Pewag

pewag header

Het merk pewag staat voor innovatie, kwaliteit en service en is daarmee 100 jaar toonaangevend in de sneeuwkettingen-productie. `S werelds eerste sneeuwketting van het merk werd geproduceerd in 1912 in de kettingfabriek te Graz. De innovatie is altijd stevig en garandeert een continue kwaliteitsbewaking van de lopende ontwikkelingen van Pewag producten op het hoogste niveau.

Sneeuwkettingen van pewag worden niet alleen bij winterse omstandigheden gebruikt. De producten vinden hun weg ook in modder, steen en zand. Door de bewezen kwaliteit vertrouwen militairen en reddingstroepen over de hele wereld op de pewag kettingen.

In de ANWB sneeuwkettingentest 2011/2012 is de Pewag Servo RS sneeuwketting als testwinnaar uit de bus gekomen. Ook bij de test door het Duitse ADAC is de Pewag Servo RS als GOED beoordeeld.

pewag-product-banner

Productinformatie

pewag snox

De Snox en Snox SUV staan voor het ultieme montagecomfort. Door de elastische binnenring wordt de ketting om de band getrokken. Het fijnmazige kettingnet zorgt voor een uitstekende grip, reductie van het rijgeluid en lange levensduur.

Geen ogen, geen haken en niet meer naspannen, een ketting monteren is nog nooit zo simpel geweest. Hoe is dit mogelijk? De oplossing is de technische ontwikkeling die in de pewag snoxbox aanwezig is. Vanaf een zekere rijsnelheid blokkeert het pewag snox-systeem de spanring, de optimale kettingspanning wordt nu volautomatisch geregeld. Stopt het voertuig, dan deblokkeert het systeem en kunt u de ketting moeiteloos van de band aftrekken. Om de ketting nog sneller te demonteren, is de nieuwste generatie van de pewag snox suv uitgevoerd met het gepatenteerde quick-release systeem.

Kenmerken:

  • (De)montage is nog nooit zo eenvoudig geweest
  • Centreert zichzelf
  • Volledig automatische kettingspanner

pewag servo

De Servo en Servo SUV kettingen zijn uitermate geschikt voor de iets snellere en zwaardere personenauto’s . pewag servo biedt door een fijnmazig kettingnet een uitstekende grip en lange levensduur. De automatische kettingspanner met servo-technologie zorgt er ervoor dat er onder alle omstandigheden een optimale kettingspanning gewaarborgd is. Handmatig naspannen is dan ook niet meer nodig. De nieuwe 2 standen servo-spanner zorgt voor nog meer montage vriendelijkheid.

Dankzij de kunstof delen aan de buitenzijde biedt deze ketting een optimale bescherming van uw lichtmetalen velgen. Een kogelsluiting aan de achterzijde geeft u net dat beetje extra comfort bij het (de)monteren van de ketting. pewag servo bevelen wij speciaal aan voor voertuigen met weinig vrije ruimte in de wielkasten.

Kenmerken:

  • Hoogwaardige standmontage ketting, gemaakt uit Titangrip® speciaal staal
  • Automatische kettingspanner
  • Een spankettingring met kunststof voor bescherming van lichtmetalen velgen

pewag Nordic Star

De Nordic Star sneeuwketting is een zeer geschikte ketting voor lichte personenauto’s met weinig ruimte in de wielkasten. Het fijnmazige loopnet zorgt voor uitstekende grip. Deze ketting is voorzien van een ratelspanner voor handmatige afspanning en een platte achtersluiting voor de kleine ruimtes.

Kenmerken:

  • Ketting met fijnmazig loopnet voor auto’s met weinig ruimte
  • Ratelspanner voor handmatige afspanning
  • Platte achtersluiting voor kleine ruimtes
  • Na 100 meter altijd naspannen

Handleidingen

 

 

Montageinstructie pewag snox: montageinstructie (pdf)
Montageinstructie pewag servo: montageinstructie (pdf)
Montageinstructie pewag star: montageinstructie (pdf)

Montage video’s