Innovatieve VDO REDI tpms-sensor bij mijngrossier.be

Mijngrossier.be heeft haar assortiment tpms-sensoren uitgebreid met VDO REDI-sensoren. Dit directe bandenspanningscontrolesysteem is eenvoudig te monteren en beschikt over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

VDO-redi sensor

Winnaar Automechanika Innovation Awards 2014 nu leverbaar

Vanaf 1 november 2014 moet elke nieuwe personenauto over een bandenspanningcontrolesysteem (tpms) beschikken. Deze nieuwe regeling zal in elk autobedrijf een rol gaan spelen op het vlak van planning, communicatie met de klant en kennis en equipment. Vooralsnog zal de tpms-verplichting tot meer werk in de ateliers van merkdealers leiden. Maar ook universele garagebedrijven zullen, afhankelijk van de leeftijd van het wagenpark van het cliënteel, meer bezoeken mogen noteren. Vooral tijdens de seizoensgebonden bandenwissel (winter/zomerbanden) zal de garagist met tpms te maken krijgen.

Kersverse Automechanika Innovation Awards 2014-winnaar

Mijngrossier.be levert een omvangrijk assortiment tpms-sensoren en voegt daar nu een kersverse Automechanika Innovation Awards 2014-winnaar aan toe: de VDO REDI tpms-sensor. Dit tpms-systeem is een direct systeem dat in de band wordt geplakt. Het voordeel van een direct tpms-systeem is dat deze sneller en nauwkeuriger meet ten opzichte van een indirect systeem. Bij een indirect systeem wordt de bandenspanning niet actief gemeten, maar berekend op basis van de informatie verkregen door de wielsnelheidssensoren. Bij een direct tpms-systeem wordt de bandenspanning direct gemeten door sensoren in de band.

Slechts drie varianten

De met verschillende protocollen voorgeprogrammeerde VDO REDI tpms-sensor dekt met slechts drie varianten een brede waaier voertuigen af. De innovatieve sensor wordt in een geheel nieuwe vorm gepresenteerd: nauwelijks groter dan een 50 cent muntstuk en verpakt in een rubberen container, die verlijmd wordt aan de binnenzijde van de band.

De voordelen

Gebruik van de VDO REDI-sensor levert aantal belangrijke voordelen op:

  • Er is een kleinere voorraad tpms-sensoren nodig, doordat met drie sensor-modellen een waaier aan voertuigen bediend kan worden;
  • OE-kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs; 
  • Gemakkelijke bediening door een voorgeprogrammeerde sensor. De sensor volgt de originele inleerprocedures van het voertuig;
  • Het is niet meer nodig om zelf te programmeren of te configureren;
  • Bescherming tegen sensorschade, door middel van de innovatieve positionering in de band; 
  • Er zijn geen speciale servicedelen nodig voor de montage; 
  • Geen lekkage door foutieve montage of een verkeerd aanhaalmoment.

Een REDI-starterspakket ( A2C59506060) bestaat uit 4x 3 REDI-sensoren (totaal 12), 1 x hand persgereedschap, 1 x lijm en 1 x set handschoenen.

Meer informatie over VDO-redi sensoren vind je op www.redi-sensor.com

Bestel

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Laat een reactie achter