Bosch ESI(tronic)

BoschKTS2
Bosch ESI[tronic] is een belangrijk informatiesysteem voor de werkplaats en zit op elke Bosch diagnosetester. De informatie bestaat uit actieve reparatiehandleidingen, schakelschema’s en onderhoudgegevens om tot een complete onderhoudoplossing te komen. Bosch ESI[tronic] is vanaf vandaag gekoppeld met mijngrossier.be. De integratie van Bosch ESI[tronic] en mijngrossier.be is een unieke samenwerking en werkt tweeledig.

Vanuit Bosch ESI[tronic]

De diagnose wordt eerst gesteld als de auto in de werkplaats staat. Op bijvoorbeeld de multifunctionele KTS-tester van Bosch wordt het ESI[tronic]-programma geopend. De diagnose wordt gesteld en de benodigde onderdelen voor een klus kunnen worden geselecteerd. Zodra alle onderdelen geselecteerd zijn kunnen deze worden verzonden vanuit Bosch ESI[tronic] naar mijngrossier.be indien het apparaat een internetverbinding heeft en er is ingelogd op mijngrossier.be. Hierdoor is een bestelling met een paar klikken gemaakt en is alle informatie binnen handbereik. Een efficiënte manier om te werk te gaan na het stellen van de juiste diagnose.

Vanuit mijngrossier.be

Een eerste diagnose kan ook starten vanuit mijngrossier.be. Binnen mijngrossier.be kan er een eerste controle uitgevoerd worden, bijvoorbeeld door de recalls en modificaties van de betreffende auto te raadplegen middels AutoTools. Na het intoetsen van het kenteken in de menubalk wordt de ESI[tronic]-button zichtbaar. Hiermee wordt het Bosch-programma geopend indien u een licentie heeft hiervoor en is het systeem gereed voor het geselecteerde autotype. Om alsnog onderdelen te bestellen, volstaat een eenvoudige muisklik die de items exporteert naar mijngrossier.be.


bosch-esi

Voordelen:

  • Technische data van Bosch ESI[tronic] én mijngrossier.be beschikbaar op hetzelfde apparaat indien u een ESI[Tronic] licentie heeft
  • Direct onderdelen bestellen bij uw eigen grossier na vaststelling van de diagnose
  • Alle informatie bij de auto in de werkplaats voorhanden
  • Koppeling vanuit beide systemen op te starten

 

Benodigdheden

  • Bosch diagnose apparaat met internetverbinding
  • Bosch ESI[Tronic] Licentie
  • mijngrossier.be account (login en wachtwoord)

 

Handleiding:

(Deze handleiding is ook te downloaden hier rechts in het scherm. Na het invullen van het formulier wordt deze automatisch per e-mail naar u toegestuurd)