ECS

ecs header

Mijngrossier.be levert kabelsets van OE-leverancier ECS Electronics. Dit betekent voertuigspecifieke trekhaakbekabeling van topkwaliteit voor praktisch ieder merk en type voertuig. ECS werkt hiervoor nauw samen met de autofabrikanten. De kabelleverancier garandeert een hoogwaardige productkwaliteit door gebruik te maken van geavanceerde productiemethoden, voortdurende controles en strenge tests in elke fase van het productieproces. Dat de monteurs graag kabelsets van ECS monteren is haast vanzelfsprekend. Met name het eenvoudige plug&play-principe van ECS-kabelsets is zeer praktisch. Geen gedoe meer met het zoeken naar verkeerde aansluitingen of fouten. Een ander pluspunt is de uitvoerige en gebruiksvriendelijke montagehandleidingen die ECS bij elke kabelset levert. Een goede en veilige werking van de sets is zo in alle opzichten gegarandeerd.

Kabelsets van ECS zijn, mits correct geïnstalleerd, voor ieder autobedrijf een risicoloos product dat voldoet aan alle (inter)nationale wettelijke eisen. Waar nodig wordt bijvoorbeeld de CAN-bus techniek toegepast, zodat moeiteloos signalen doorgegeven worden. Zo kan ook goed gecommuniceerd worden met andere elektronische systemen, bijvoorbeeld het motormanagement en stabilisatiesystemen zoals ESP. Deze moeiteloze communicatie is bijvoorbeeld van groot belang om een aanhanger of caravan tijdens een slip weer snel onder controle te krijgen. Bij onvoldoende of geen communicatie met het ESP zouden er tegengestelde manoeuvres uitgevoerd kunnen worden; iets wat zeer onwenselijk is.

 

ECS_mijngrossier

ECS Lightmate II
Na het installeren van een trekhaak en bekabelingset is het testen van de verlichtingsfuncties zeer belangrijk. Een betrouwbaar, geavanceerd en gebruiksvriendelijk testinstrument hiervoor is de ECS LightMate II. Deze tester is in staat om veiligheidsfuncties op alle moderne voertuigen en trailers op een simpele manier te testen. De ECS LightMate II simuleert de aansluiting van een trailer of caravan op een voertuig. Deze simulatie vereenvoudigt het zoeken naar en oplossen van fouten aanzienlijk. Ook met oudere trailers en caravans kan de Lightmate II uitstekend uit de voeten. Dat de ingenieuze tester ook klaar is voor de toekomst wordt duidelijk door de schakelaar die het mogelijk maakt om te schakelen van het testen van ’n ormale’ lichten naar het testen van LED-verlichting. Om het binnenwerk te beschermen is de LightMate in een stevige en robuuste kunststof koffer gemonteerd.

ECS CANfinder
In een wirwar aan kabels de juiste draad vinden? ECS Electronics levert hiervoor een handig stuk gereedschap dat onmisbaar is in de hedendaagse werkplaats. De CANfinder maakt onzichtbare elektrische signalen in een voertuig zichtbaar én hoorbaar, zonder daarbij de draden te beschadigen. Dankzij dit ingenieuze stuk gereedschap krijgt de monteur meer grip op het digitale netwerk van een voertuig en daarmee de mogelijkheid om op snelle wijze een probleem te lokaliseren. Met de CANfinder kan een netwerk zoals CAN-bus worden opgespoord. Aan het geruis is te horen dat er data op de bus staat en met wat ervaring kan men horen of de data stroom ‘gezond’ klinkt. Door middel van een rood/groen LED wordt aangegeven of de draad CAN-High of CAN-Low is. De monteur kan nu ook horen of na afsluiting van het voertuig de datastroom stopt en de elektronica van het voertuig in standby komt. Maar de CANfinder pikt ook digitale signalen op, zodat bijvoorbeeld het dataverkeer tussen de radio en het display goed gevolgd kan worden.